skip to main content

Nieuwbouw pand voor DC-Beheer

Lees hier het al het nieuws over het bouwproces van ons nieuwe bedrijfspand. Laatste nieuws; 27 december 2023.

DC-Beheer groeit hard!

Inmiddels draaien wij alweer 11 jaar mee in de wereld van de brandbeveiliging. Wat begon met kantoor aan huis, naar een klein kantoor op de Cyclotronweg in Delft, zetten wij nu de volgende stap naar een nieuw en duurzaam pand op de Bellweg in Delft. Door de groei van ons bedrijf is het huidige kantoor te klein geworden. Het nieuwe toekomstbestendige gebouw zal voldoen aan al onze wensen. Buiten een eigen fitnessruimte, is het ook voorzien van een multifunctionele presentatieruimte. Deze ruimte gaan wij onder andere inzetten voor het verzorgen van trainingen en opleidingen op het gebied van brandbeveiliging, zowel intern als extern.

Bouwupdate 27 december 2023

Na veel bloed, zweet en tranen kunnen wij met veel trots vermelden dat ons bedrijfspand – nagenoeg – klaar is. Natuurlijk moeten de laatste punten nog worden afgerond, zoals de aankleding e.d. De komende twee dagen verhuizen wij onze persoonlijke spullen en op dinsdag 2 januari 2024 gaan wij dan echt aan het werk op de Bellweg 7b.

Vanaf het begin van het bouwproces heeft Peter Oord aangegeven dat 15 december de dag zou worden dat het pand open zou gaan. Hij werd nog net niet voor gek aangekeken door veel mensen. En even zo veel mensen hebben hem talloze keren geprobeerd te overtuigen dat deze datum niet haalbaar zou zijn. Peter hield echter stug vol. En het is gelukt! Na de nodige tegenslag en heel veel inzet hebben wij op 15 december de ‘pre-opening’ gevierd met een klein gezelschap. Het werd een fantastische avond. Dat gaan we zeker nog een keer over doen in mei 2024. Dan is alles echt af. Dit wordt de ‘grand-opening’. En dat gaan we dan ook heel groots vieren met een ieder die hier aan mee heeft geholpen en natuurlijk ook voor vrienden en familie. Meer informatie volgt. Hieronder nog wat foto’s van het feestje op de toch voor ons legendarische datum 15 december 2023.

Bouwupdate 24 november 2023

Er is weer veel gebeurd bij de nieuwbouw van ons nieuwe pand. Nu alle ‘techniek’ bijna klaar is, wordt het eindresultaat steeds meer zichtbaar. Binnen wordt hard gewerkt door diverse partijen om het zo snel mogelijk af te maken. De muren zijn inmiddels gestuct en gesaust. De koof voor de sportruimte ziet er al goed uit, de eerste stenen zitten in het aquarium en inmiddels worden nu ook de vloeren gelegd. Het zit niet altijd mee, maar het resultaat zal er straks zeker zijn. Wij kunnen niet wachten op de verhuizing, ook al is er nog genoeg werk te doen. Nog een paar weken geduld!

Bouwupdate 25 oktober 2023

We gaan verder! De verandering is nu ook van buiten zichtbaar. De steigers zijn verwijderd en het glas is geplaatst. Wat een vooruitgang en wat wordt het mooi! In de binnenruimtes wordt ook nog steeds hard gewerkt. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld kilometers aan kabels gelegd om straks alles te kunnen aansturen. Onderstaand weer wat foto’s van de vorderingen.

Bouwupdate 26 september 2023

In de onderstaande filmpjes zie je respectievelijk de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping. De toiletblokken zijn geplaatst en ondertussen worden de toiletgroepen ook al geregeld. Op de tweede verdieping staan de voorzetwanden. Ook de WTW-installatie, airco’s en de afzuiging zijn aangebracht. Er wordt hard gewerkt door onder andere de loodgieters en de elektricien. Een knap staaltje werk!

Bouwupdate 12 september 2023

En binnen een week is er veel gebeurd. De vloer is namelijk gestort. Hierdoor ziet het pand er direct weer een stuk strakker uit. Ook is er begonnen met het plaatsen van de wanden en is er nu een trap aan de zijkant, die naar de entresol gaat.

Bouwupdate 5 september 2023

Hoogste tijd voor een bouwupdate!

Ook tijdens de zomervakantie is er hard doorgewerkt aan ons nieuwe bedrijfspand op de Bellweg. En dat is te zien!

In de bouwvak hebben onze eigen monteurs (Danny, Cor, Mark, Max en Abdul) zich beziggehouden met brandwerende staalbekleding. Daarna zijn de metselaars begonnen met de voorgevel. Ook de vloerverwarming is inmiddels geplaatst en bijna alle kozijnen zitten er in. Deze week wordt de zandcement vloer gestort. Daarna kunnen we starten met de afbouw. Mooi om te zien hoe ons pand steeds meer vorm begint te krijgen. Uiteraard is er nog genoeg te doen. De komende weken gaan we aan de slag met wanden. En natuurlijk is bijvoorbeeld het aanleggen van zowel alle elektra en de klimaatinstallatie ook nog een flinke uitdaging.

Bouwupdate 30 juni 2023

Het gaat nog steeds in een razendtempo. Sinds vorige week ligt het dak erop en ook de wanden staan inmiddels. Het pand is dus al geheel dicht en dat vinden wij natuurlijk een prachtig gezicht. In de onderstaande foto kun je goed zien hoog het gebouw wordt; de dakrandhoogte is ruim 15 meter. Aan de binnenkant van het gebouw moet natuurlijk nog genoeg gebeuren. Dankzij de goede samenwerking met onze aannemer Eekhout Bouw hebben wij alle vertrouwen in dat dit ook goed gaat komen.

Bouwupdate 11 mei 2023

Het gaat hard met de bouw! Inmiddels staan de staalconstructies en worden de contouren goed zichtbaar. De eerste verdiepingsvloer is gelegd en er is begonnen het trappenhuis op de begane grond. Tevens staat de eerst brandscheidende wand tussen trappenhuis en magazijn. De liftschacht is gemetseld en deze wordt volgende week verder opgemetseld tot de vloer van de tweede verdieping. Kortom, het begint steeds meer op een echt gebouw te lijken.

Bouw update 19 april 2023

Gisteren was een bijzondere dag. Er is zo’n 600 m3 beton gestort. Circa 50 betonwagens hebben non stop beton aangevoerd. Daarna is de vloer direct gevlinderd. Er is tot in de late uurtjes doorgewerkt. Complimenten aan deze vakmensen van Betonpompbedrijf Nijwa en SF betonbouw! Als het weer meewerkt, start Eekhout Bouw na twee weken met het bouwen van de staalconstructie. Dan gaan we eindelijk de lucht in! Mooi om te zien hoe ons nieuwe bedrijfspand langzaam vorm begint te krijgen.

Bouw update 15 maart 2023

Vanaf nu gaan we bouwen in plaats van slopen. De eerste paal is geslagen. Ondanks dat het weer niet echt meewerkte, was het een feestelijk moment. De nieuwe generatie mocht plaatsnemen in de heimachine om de symbolische paal te slaan. Uiteraard sloten we af met een gezellige borrel en hebben we met elkaar geproost op een succesvolle bouw. Wij hebben alle vertrouwen in dat Eekhout Bouw dit naar volle tevredenheid voor ons zal gaan uitvoeren.

Bouw update 7 maart 2023

We zijn bijna klaar voor de bouw! Eekhout Bouw begint deze week met de heistelling en vervolgens is de planning dat er per dag 15 heipalen de grond in gaan. Totaal gaat het om 130 heipalen. Op vrijdag 10 maart aanstaande zullen wij de symbolische eerste (mijl)paal vieren met elkaar.